Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Ob železnici 8
Maribor, Upravna enota Maribor, 2000
Slovenia

StopTrik International Film Festival is dedicated to stop motion techniques of hand-made, spatial animation as puppet film, claymation, object or photography manipulation, animation of loose materials (such as salt, sand etc), pixilation, traditional cut-out and many more. The list of sub-genres could be complemented with such exceptional techniques as animation of lights, fire, yarns, threads. Artists' imagination is limitless and so we can be neither orthodox nor strict while defining the term "stop motion". The ultimate goal of this unique annual gathering is to admire and celebrate artistry of hand-made, spatial animation together with all the other drifters of the surreal, absurd or merry highways who are ready to pursue frame by frame illusion.

Novice1

Vabilo na delavnico animacijskega novinarstva

Lina Dvoršak

kroustallis-600.jpg

Vassilis Kroustallis

odgovorni urednik portala Zippy Frames


Kaj je potrebno, da prispevamo k nastanku festivalskega časopisa? Kako pristopiti k neodvisni animaciji, kakšna orodja imamo pri tem na voljo in kako ustrezno (ter pravočasno) ubesediti, kar smo si pravkar ogledali? Vassilis Kroustallis, odgovorni urednik spletnega portala za evropsko in neodvisno animacijo Zippy Frames, bo vodil udeležence delavnice festivala StopTrik skozi vsa ta vprašanja. V mislih je le en cilj: najti svoj cilj.

Animacijsko novinarstvo si zasluži več kot zgolj všečke in komentarje na družbenih omrežjih, anekdote ali natančno pripravljene poslovne izjave za javnost. Faktor ROKAP-P je tukaj, da vam pomaga, v vrstnem redu relevantnosti: Raziskuj, Opisuj, Kontekstualiziraj, Analiziraj, Predstavi - Pravočasno. To bo naše orodje, ki ga bomo vložili v priljubljene oblike novinarstva (poročilo, kritika, intervju, reportaža), ki se uporabljajo v svetu neodvisne animacije, z njimi pa se bomo seznanili v obliki predavanja in osebnega usmerjanja pri individualnih nalogah.

Predhodno znanje o animaciji ni potrebno (je pa seveda dobrodošlo). Od udeležencev StopTrik delavnice se pričakuje navzočnost, pozornost, energija in navdušenje, veščine upravljanja s časom, predvsem pa želja po uprizarjanju v pisani besedi tega, kar se bo odvijalo pred vašimi očmi in ušesi − tj. festivala animacije.

Urnik (5 ur dnevno):

4. oktober (Prvi dan): Raziskovanje vaše poti / Uvodni sestanek − Začrtanje ključnih točk − Individualne naloge Skupinski sestanek

5. oktober (Drugi dan): Prvi osnutek / Pregled vaših besedil Individualno posvetovanje −  Skupinski sestanek

6. oktober (Tretji dan): Drugi in končni osnutek / Organizacija ter izboljšave vaših nalog Individualno posvetovanje −  Skupinski sestanek

7. oktober (Četrti dan): Objava vaših prispevkov / Oblikovanje in tisk Skupinski sestanek − Sodelovanje s festivalsko ekipo

Srečanja bodo potekala 11:00-16:00. Sestavljena bodo iz skupinskih sestankov, individualnih  posvetovanj ter izvedbe individualnih nalog [kritike, intervjuji, reportaže etc.], ki jih bodo udeleženci pripravili samostojno. Končne osnutke je potrebno pripraviti do konca tretjega dne. Udeleženci bodo o morebitnih spremembah pravočasno obveščeni.

Kontakt: stoptrikfestival@gmail.com

Vabilo na delavnico Osberta Parkerja

Lina Dvoršak

Osbert- New Animations 1 - Copy.jpg

WORKSHOT:

OSBERT PARKER: AVANTURE V PIKSILACIJI - DELAVNICA SODELOVANJA, ali KO TRČIJO SVETOVI – Slog in tehnika kot del pripovedovanja zgodb

Ustvarite enominutni film z zanimivo in privlačno zgodbo, ki jo je navdihnil trk treh popolnoma nepovezanih podob. Bodite drzni, domiselni in igrivi s tehnikami, ki jih še niste uporabljali, predvsem pa – zabavajte se in se naučite novih tehnik ter spretnosti, ki jih boste lahko prenesli v svoje delo tudi po koncu delavnice.

Za začetek boste med priloženimi slikami izbrali tri razglednice in uporabili po eno iz treh ločenih tematskih skupin, ki predstavljajo bistvene elemente zgodbe: lik, situacija in okolje. To bo služilo kot izhodišče vaše zgodbe. Slike so različne - od abstraktnih in fantazijskih do brutalno realističnih. Vsako odlikuje močan grafični, ilustracijski ali fotografski slog, ki ni nujno običajen za animacijo, zato bodo morali udeleženci uporabiti svojo domišljijo in se naučiti novih spretnosti in tehnik, s katerimi bodo nepovezane elemente združili v močan in edinstven film.

Vaša prva naloga bo analiza in razprava o treh podobah, ki ste jih izbrali, ter priprava kratkega scenarija, ki bo vseboval lik iz prve od izbranih slik, v situaciji iz druge slike, ki se odvija v okolju iz tretje slike.

Delo bo potekalo v skupinah s po 5 udeleženci in naslednji korak bo razvoj preproste, a zanimive zgodbe. Nekaj ur bo na voljo, da boste na listu papirja A4 formata pripravili oris oz. kratek sinopsis. Pred začetkom produkcije bo do konca prvega dne treba ustvariti tudi grob zgodboris ki bo služil kot vizualni vodnik.

Skupine bodo imele nato nadaljnja 2 dni za delo v sodelovalnih skupinah za izdelavo modelov, postavitev luči, animacijo, urejanje posnetkov ter dodajanje glasbe oz. oblikovanje zvoka in dokončanje filmov z uporabo poljubne animacijske in/ali pikselacijske tehnike.

Končani filmi morajo imeti tudi zvočno podobo, ki krepi vzdušje in čustva, ki jih želite s svojim enominutnim filmom sporočiti. Dokončane filme bo potrebno oddati četrti dan delavnice (7. 10.), najkasneje do 12. ure opoldne.

Za več informacij o Osbertu Parkerju obiščite www.osbertparker.com

Podroben urnik delavnice si je moč ogledati tukaj.

Kako sodelujete na delavnici?

Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima (stop) animacija.

Število udeležencev je omejeno, prijave zbiramo na mail:  brina.stoptrik@gmail.com


Cena delavnice je 20 EUR.
Prosimo, da plačilo nakažete na račun:


Zavod za podporo civilnodružbenih iniciativ in multikulturno sodelovanje Pekarna Magdalenske mreže Maribor, Ob železnici 8, 2000 Maribor, Slovenia
IBAN: SI56045150000318668
SWIFT: KBMASI2X
Banka: Nova KBM d. d., Ul. Vita Kraigherja 4, 2505 Maribor
Namen: Tvoje Ime in Priimek + workshot: Your name and surname + Workshot

MFF StopTrik išče prostovoljce

Lina Dvoršak

22289731_1659815270760581_6898199667828381388_o.jpg
 

Vas zanima stop animacija? Bi želeli spoznati priznane animatorje in akterje na področju animacije? Bi radovedno pokukali v zakulisje festivala? Ne veste, kaj je festivalska norija? 

Pridružite se ekipi MFF StopTrik!

 

Letos se bo v Mariboru odvila že 8. edicija Mednarodnega filmskega festivala StopTrik, ki bo posvečena sodobni produkciji stop animacije, v retrospektivi pa bomo raziskovali temo ljubezni do kina - cinefilijo.

Iščemo prostovoljce, ki bi nam pomagali pri skrbi za goste, pripravljanju pogostitev in izpeljavi programa. V zameno izdamo potrdilo o prostovoljstvu, povrnemo potne stroške (MPP) in nudimo kosilo v času festivala.

 

Zainteresirani pošljite prijavo na sasa.stoptrik@gmail.com do 27. 9. 2018.