StopTrik Workshot: Otroška delavnica

 
stoptrik21_otroska_1920 × 1080px(1).jpg
 
 

Na delavnici stop animacije z Leonom Vidmarjem se bomo skozi praktično delo odpravili v zakulisje animiranega filma. Zabavali se bomo ob spoznavanju tistega, česar nihče ne vidi, ko gleda animirani film. Zgodba in liki, ki jih bomo ustvarili v poljubni likovni tehniki, bodo oživeli s pomočjo stop animacije (snemanje sličico za sličico). Udeleženke_ci bodo ustvarili kratke animirane sekvence, ki jih bomo na koncu združili v kratki animirani film. Delavnico vodi Leon Vidmar, filmski animator, ki nam bo zaupal male skrivnosti velikih mojstrov. 

Leon Vidmar je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani. Dodatna znanja si je pridobil s študentsko izmenjavo na Akademiji lepih umetnosti na Poljskem, Šoli uličnega gledališča (ŠUGLA) v Ljubljani in šoli performativnih umetnosti Performers House na Danskem. Sodeluje pri različnih projektih animiranih filmov kot animator, režiser, scenograf, rekviziter in asistent kamere.

Delavnica je sestavljena iz štirih zaporednih srečanj, potekala bo v Lutkovnem gledališču Maribor. Termini srečanj: 
- sreda, 22. 9., 16.00 - 19.00 
- četrtek, 23. 9., 16.00 - 19.00 
- petek, 24.9., 16.00 - 19.00 
- sobota, 25. 9., 9.30 - 14.30 

Kratek animirani film bo po koncu delavnice prikazan na uradnem zaključku 11. mednarodnega filmskega festivala StopTrik, v nedeljo, 3. 10. 2021, ob 20.00, v Vetrinjskem dvoru. 

Delavnica je namenjena otrokom in mladim, starim med 8 in 15 let. Udeležba na delavnici je brezplačna. Število mest je omejeno, potrebne so predhodne prijave na brina.stoptrik@gmail.com. Prijave so možne do petka, 17. 9. 2021 oz. do zapolnitve 8 prostih mest. 

Program bo izpeljana v skladu z aktualnimi smernicami in priporočili NIJZ ter odredbami Vlade RS. V primeru zaostritve ukrepov zaradi Covid-19, si pridržujemo pravico do spremembe načina izvedbe oz. odpovedi. 

Delavnica poteka v okviru 11. mednarodnega filmskega festivala StopTrik, ki je posvečen stop animaciji, v soorganizatorstvu z Lutkovnim gledališčem Maribor. Producent festivala je Pekarna Magdalenske mreže Maribor.

 
Kaja Fiedler