StopTrik 2022 gre v Łódź

 
 
 

Od leta 2012 poteka replika festivala StopTrik na Poljskem, letos pa vas že sedmič vabimo v mesto Lodž na festival ročno izdelane animacije ali preprosto rečeno: STOP ANIMACIJE.

Med 14. in 20. novembrom se bomo prepustili ogledu bogatega programa najnovejše produkcije stop animacije z vsega sveta; filmov, ki obravnavajo najrazličnejše teme in vzbujajo celo paleto čustev.

 Z veseljem napovedujemo sodelovanje z novimi partnerji, ki bodo gostili naše projekcije in dogodke: Kino Szkoły Filmowej (Kino šole filma), 6 Dzielnica (Klub 6. okrožja), Miejsce Spotkań (klub Meeting Point) in Mediateka.

Replika festivala StopTrik je predvsem predstavitev 73 filmov iz uradnega izbora, ki zajema Mednarodni tekmovalni program: Stop animacija in Mednarodni tekmovalni program: Borderlands (eksperimentalni filmi), Panoramo in prvič na festivalu StopTrik Mednarodni tekmovalni program: Stop animacija za otroke. V filmih bodo uživali in jih ocenjevali gledalci in študentska žirija StopTrika.

A festival ni le tekmovanje! V dodatnem programu si boste lahko ogledali edinstveno zbirko najboljših animacij s češkega festivala ANIFILM in program poklona ob 140. rojstnem dnevu Władysława Starewicza, očeta lutkovne animacije. Ne smete pa zamuditi Trik Showa, pogovora z animatorji o praktičnih vidikih snemanja stop animacij!

Simbolični zadnji ogled posebnega programa "Animator na turneji: The Best of Animator 2022 (tekmovanje celovečernih filmov): BOB SPIT - NIMAMO RADI LJUDI" se bomo poslovili od prijateljskega kina BODO, ki po osmih letih obstoja zapira svoja vrata. BODO je med drugimi odličnimi filmskimi pobudami od prvega dne v Lodžu gostil in podpiral StopTrik.

Vstop na vse projekcije in dogodke je BREZPLAČEN!

program

〰️

program 〰️

 
Kaja Fiedler