Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Ob železnici 8
Maribor, Upravna enota Maribor, 2000
Slovenia

StopTrik International Film Festival is dedicated to stop motion techniques of hand-made, spatial animation as puppet film, claymation, object or photography manipulation, animation of loose materials (such as salt, sand etc), pixilation, traditional cut-out and many more. The list of sub-genres could be complemented with such exceptional techniques as animation of lights, fire, yarns, threads. Artists' imagination is limitless and so we can be neither orthodox nor strict while defining the term "stop motion". The ultimate goal of this unique annual gathering is to admire and celebrate artistry of hand-made, spatial animation together with all the other drifters of the surreal, absurd or merry highways who are ready to pursue frame by frame illusion.

Animacije 2019

Ne samo panda: Profesionalni in otroški stop animirani filmi iz Chengduja

Kaja Fiedler

Četrtek, 3. 10. 2019 ob 11.00; Lutkovno gledališče Maribor


Dogodek je sestavljen iz projekcij profesionalnih filmov, nastalih v neodvisnem studiu Fantastic Sky Studio v Chengduju, ki ga vodi Su Donghai, ter predstavitve filmov, ki so jih izdelali otroci, ki so tam obiskovali delavnice. Zhou Zhou, Su-jev sodelavec in prijatelj, bo predstavil filmski program in se z otroci pogovarjal o fascinantni kitajski kulturi.


Voditelj: Zhou Zhou (Southwest Minzu University, Chengdu)
Moderatorka: Brina Fekonja (koordinatorica otroškega programa festivala StopTrik)


1. DEL

·    Predstavitev kitajskih tradicij animiranega filma
·     Predstavitev Su Donghai-evega studia in Zhou Zhou-jevega dela.


2. DEL

·    Izbrana profesionalna produkcija.
·    Po tem delu bo Zhou Zhou povabil mlado občinstvo, da ga vprašajo, karkoli želijo!

01. Memory/ Ji·yi/ 记·忆 / Spomin
Wu-Zhi Jing (Studio Fantastic Sky)
2012, China, 1'16'' 

Deklica se mora odločiti, ali si bo kupila novo igračo, ali pa bo pomagala starejši osebi v stiski.


02. Aya/ 啊呀
Zhang Yuan (Donghai Children's Stop-motion Animation Studio)
2016, China, 1'

Različne ploščice se igrajo svojo igro.

03. The End Of Crisis/ Mori zhi cheng/ 末日之城/ Konec krize
Wu-Zhi Jing (Studio Fantastic Sky)
2015, China, 7'58''

Leta 2063 je mesto le še kopica ruševin. Ljudje z glasovanjem zavračajo vse dosežke, ki so jih v preteklosti ustvarili in jih uničujejo, da bi ustvarili opustošeno mesto.

04. Daydream/ Bairi meng/ 白日梦 / Sanjarjenje
Wang Mengjiao (Donghai Children's Stop-motion Animation Studio)
2016, China, 1'06''

Študentka sanjari na univerzitetnem kampusu…

05.Like a Dream/ Ru meng ling/ 如梦令 / Kot sanje
Wu Zhijing, Li Jiayao (Studio Fantasic Sky)
2012, China, 5'37''

Mlada ženska si predstavlja pretekle tradicije.


3. DEL

·    Izbrani filmi, ki so jih posneli otroci na delavnicah v Su Donghai-evem studiu. Na koncu bo spet čas za vprašanja!

1. Cat and Mouse/ Mao he laoshu/ 猫和老鼠 / Mačka in miš; avtor: Zhou Kemi (周珂米)
2. The Dinosaur/ Konglong/ 《恐龙》/ Dinozaver; avtor: Xu Anheng (许谙衡)
3. The Sandstorm/ Shachenbao/ 《沙尘暴》/ Peščena nevihta; avtor: Xu Jiazheng (许家璋)
4. The Butterfly and the Bird/ Hudie yu xiao niao 《蝴蝶与小鸟》/ Metulj in ptica; avtor: Cao Feixue (曹菲雪), Zhang Boyi (张铂怡)
5. The Submarine Adventure/ Qianshui ting li xian ji/ 《潜水艇里险记》/ Pustolovščine podmornice; avtor: Xu Jiazhang (许家璋)
6. The Irony/ Fengci/ 《讽刺》/ Ironija; avtor: Zhou Yilan (周已岚)
7. Dream/ Meng/ 《梦》/ Sanje; avtorji: Jiang Cheng (蒋成), Liu Wei (刘玮祺), Zhao Ningwei (赵宁轲), Chen Shitong (陈石桐), Song Qiyue (宋启悦)
8. Cat and Stars/ Mao he xingxing 《猫和星星》/ Mačka in zvezde; avtor: Wei Yuting (韦婉婷)

H6kAxr7w.jpeg

O studiu Su Donghai-ja

Otroški studio za stop animacijo Donghai je ustanovil kitajski neodvisni režiser animiranih filmov Si Donghai. Osredotoča se predvsem na otroško animacijo in izobraževanje otrok. Od leta 2012 je Donghai poučeval na mnogih osnovnih in srednjih šolah, pa tudi v mladinskih centrih v mestih Chengdu, Wuhan, Hangzhou, Suzhou, Jinhua, Xiamen, Longyan. Hkrati je usposabljal tudi lokalne učitelje_ice v različnih izobraževalnih ustanovah. Do zdaj je učil že več kot 400 otrok in jim pomagal pri izdelavi več kot 200 kratkih animiranih filmov. Njegovi učenci so bili nagrajeni in so predstavljali svoja dela na festivalih na Kitajskem, v ZDA, Braziliji, na Hrvaškem in v  drugih državah po svetu.


Zhou Zhou

Vodja Oddelka za animacijo na Visoki šoli za umetnost na Univerzi Southwest Minzu, vodja studia za stop animacijo na Oddelku za animacijo, vodja Shadow Art Research and Development Center of SWUN. Je član ASIFA, Odbora za risanke Združenja umetnikov iz Chengduja ter  Odbora za filmsko in televizijsko kritiko Združenja literarnih kritikov Chengdu. Leta 2004 je ustanovil Red Beard Animation Studio. Kot režiser je vodil ustvarjalno ekipo pri snemanju 4 kratkih stop animiranih filmov. Njihovo delo je bilo večkrat nagrajeno (Academy Awards of China, China (Hangzhou) International Animation Art Festival, International "Golden Panda" Awards for Animation, Academy Awards of BFA, Original ACG Competition of China). Je član studia Sayigemo, ki se osredotoča na tibetansko animacijsko umetnost. Leta 2012 je studio posnelo 26-minutni kratki animirani prvenec "The Hunter and The Skeleton". Film je bil proglašen kot en od 10 najboljših kratkih filmov na 9. festivalu kitajskega neodvisnega film in je prejel nagrado režije na 9th Beijing Independent Film Festival, 1st Shenzhen Independent Animation Biennale. Prikazan je bil tudi na Alternative Anime. The Next Generation of Vancouver International Film Festival, ter na Pairs Shadow Film Festival leta 2012. Leta 2006 je na Univerzi ustanovil animacijski studio za tradicionalno senčno gledališče, kjer dela kot svetovalec. Studio je ustvaril 3 kratke filme (animacija senčnih lutk) in 3 igre senčnega gledališča; nekaj od njih je bilo na Kitajskem nagrajenih. Je eden od glavnih kuratorjev animacijskega festivala na Univerzi, ki ga od leta 2006 organizirajo pod imenom »56 Moon The Western China University Cartoon And Animation Festival«. Festival je postal eden od pomembnih dogodkov animacijske scene Zahodne Kitajske.

www.56moon.com