Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Ob železnici 8
Maribor, Upravna enota Maribor, 2000
Slovenia

StopTrik International Film Festival is dedicated to stop motion techniques of hand-made, spatial animation as puppet film, claymation, object or photography manipulation, animation of loose materials (such as salt, sand etc), pixilation, traditional cut-out and many more. The list of sub-genres could be complemented with such exceptional techniques as animation of lights, fire, yarns, threads. Artists' imagination is limitless and so we can be neither orthodox nor strict while defining the term "stop motion". The ultimate goal of this unique annual gathering is to admire and celebrate artistry of hand-made, spatial animation together with all the other drifters of the surreal, absurd or merry highways who are ready to pursue frame by frame illusion.

Animacije 2019

Otvoritvene projekcije

Kaja Fiedler

43283068_2196842917057811_8471217658669301760_o.jpg

Pripoved o popku & Mačka je vedno ženska & Plemeniti žrebec


Pripoved o popku

ogc9lYkXxqs.jpeg
unspecifiedfe.jpg
unspecifiedfww.jpg

NavelFable / NabelFabel / Pripoved o popku
Mara Mattuschka
1984, Austria, 4' 

Mara Mattuschka se s pomočjo neskončnega para nogavic povrže drugemu rojstvu. Njeno telo se pači in bori, v plasteh najlona poteka očiten boj za preživetje. (Peter Tscherkassky)


Tehnika: igra, stop animacija

Režija, scenarij, kinematografija, montaža, zvok: Mara Mattuschka

Distribucija: Sixpackfilm

http://www.sixpackfilm.com/en/catalogue/show/604


8ykV2f17.jpeg

Mara Mattuschka
Večkrat nagrajena filmska ustvarjalka, igralka in vizualna umetnica bolgarskih korenin (*1959). Na Univerzi na Dunaju je med 1977 in 1983 študriala etnologijo in jezikoslovje. Leta 1990 je zaključila študij slikarstva in animiranega filma v razredu Marie Lassning na Univerzi uporabnih umetnosti na Dunaju. Od 1994 do 2001 je predavala na Akademiji za likovno umetnost Braunschweig. Leta 2005 je prejela častno nagrado Republike Avstrije za filmsko umetnost. Obsežno delo umetnice je bilo prikazano na številnih razstavah in mednarodnih festivalih. Živi in dela na Dunaju.
http://www.sixpackfilmdata.com/filmdb_persons.php?persid=121&len=en


Mačka je vedno ženska

M7JYC8Fi.jpeg
j97nnNP4.jpeg

A Cat Is Always Female / Mačka je uvijek ženska / Mačka je vedno ženska
Martina Meštrović, Tanja Vujasinović (Kreativni sindikat)
2019, CRO, 15'43''

Ustvarjalke_ci filma se s feminističnega vidika poklonijo svoji profesorici Mariji Ujević Galetović – eni najpomembnejših hrvaških kipark. Marijina življenjska zgodba in nazori so predstavljeni s kombinacijo video posnetkov in animacije njenih ženskih skulptur.


Animirani dokumentarni film
Mešana tehnika

Scenarij, režija: Martina Meštrović, Tanja Vujasinović
Animacija: Martina Meštrović
Direktor fotografije: Jasenko Rasol
Montaža: Iva Kraljević
Montaža dialoga: Iva Kraljević, Tanja Vujasinović
Glasba: Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz
Zvok: Hrvoje Pelicarić
Produkcija: Kreativni sindikat (Igor Grubić)
Distribucija: Bonobostudio


TK4qefGh.png

Martina Meštrović (1974) je leta 1998 diplomirala na Oddelku za kiparstvo zagrebške Akademije za likovno umetnost. Svoja dela je razstavljala na več samostojnih in skupinskih razstavah. Leta 2004 se je pridružila umetniškemu kolektivu Kreativni sindikat, v sklopu katerega deluje kot 2D in 3D scenografinja, animatorka in režiserka. Živi in dela v Zagrebu.  
Filmografija: Mačka je vedno ženska (2019), Petrov gozd (2016), Bla (2013)

Tanja Vujasinović (1974) je leta 2006 zaključila magistrski študij likovne umetnosti na Central Saint Martins College of Art and Design v Londonu, leta 1999 pa diplomirala na Oddelku za kiparstvo Akademije za likovno umetnost v Zagrebu. Ustvarja v različnih medijih, vključno z videom, kiparstvom in zvokom. Svoja dela je razstavljala na več samostojnih in skupinskih razstavah. Živi in dela v Zagrebu.  
Filmografija: Mačka je vedno ženska (2019)


Plemeniti žrebec

The Noble Stud / Adelshingst / Plemeniti žrebec
Sofia Priftis, Linus Hartin (KompisKompis)
2013, SWE, 14'10''

Mlado dekle Maria zapusti podeželje in prične delati kot strežnica aristokratskega para v njunem dvorcu. Neuresničljiva želja njene prijateljice, da bi imela otroka s svojo punco, Mario navdihne, zato skuje načrt, s katerim želi pomagati homoseksualnim parom in se hkrati maščevati buržoaznemu razredu.


Tehnika: cut-out animacija
Priporočljivo za otroke, mlajše od 14 let: ne

Scenarij in režija: Sofia Priftis in Linus Hartin
Igralska zasedba: Paloma Leal, Marcus Priftis, Niki Nordenskjöld, Elin Söderqvist
Animacija: Frej Bengtsson, Stefan Corso, Jesper Jansson, Viggo Stahle
Glasba: Joel Bremer and Arne Forsén, Månskensorkestern
Oblikovanje likov in scene: Sofia Priftis in Linus Hartin
Zvok: Karl Jansson
Produkcija: Sofia Priftis in Linus Hartin


Sofia Priftis in Linus Hartin

Duo iz Stockholma, ki deluje na področju filma, arhitekture, umetnosti in oblikovanja. Njuna zadnja filma, 'Adelshingst' in 'Söndag', sta bila prikazana na filmskih festivalih po vsem svetu.